Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten visades första gången vid en stor hundutställning i England år 1978. I mitten av 1980-talen introducerades agility i Sverige, och sedan 1987 är det en officiell hundsport.

Agility är roligt för alla, och när det är som bäst är det också en uppvisning i avancerat samarbete. Agility är en modern och publikfriande tävlingsform. Det går fort mellan slalompinnar, på gungbrädor, genom tunnlar och över hinder.

Agility bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Ofta läggs mycket arbete på att motivera hunden för att nå en positiv och glad attityd i träningen. I agility får man ofta motivationen gratis genom att hunden arbetar fritt och mot nya, spännande utmaningar.

Vill du veta mer om agility?
Kontakta oss: agility@bodensbrukshundklubb.se

Eller läs mer på Svenska Kennelklubben

Foto: Emelie Jansson

På klubben finns en komplett hinderpark för träning av agility, under sommaren bygger vi fram en komplett bana som står framme för medlemmar att träna på, vi försöker variera mellan hoppklass 1-3 och agilityklass 1-3. Banan står framme 1-2 veckor åt gången. Följ oss på Facebook för mer info!

Under vintern ställer vi in hinderparken i vårat hinderförråd.

No post found!