Månadsbrev Mars 2021

Äntligen är det fina vårvintern här! Med några minusgrader och strålande sol är det nu många som tar sina promenader ute på isarna, kanske till och med ett par skidturer med hunden springandes framför? Det brukar också vara nu som brukshundklubben på allvar börjar tina fram från vinterdvalan. Tyvärr är framtiden fortsatt osäker på grund av den pågående pandemin men trots det så känns det hoppfullt jämfört med för ett år sedan.

Årsmöte avklarat

Under första halvan av februari så hölls årets årsmöte, denna gång digitalt. Ett väldigt smidigt årsmöte där vi gick igenom verksamhetsberättelse och utfall för 2020 samt verksamhetsplan och budget för 2021. Ny styrelse för klubben utsågs och ni kan läsa mer om sittande styrelse under Brukshundklubben – Styrelse. Vi fick även ihop en valberedning som har i uppdrag, tillsammans med alla oss klubbmedlemmar, att ta fram ett förslag till styrelse för nästa verksamhetsår. Sedan juli 2020 är Brukshundklubbens normalstadgar uppdaterade där en av de stora nyheter är just valberedningens arbetssätt. Ni kan läsa mer det nya arbetssättet på Brukshundklubben.se.

Restriktioner p.g.a. pandemin

Som tidigare nämnt så är framtiden fortsatt osäker. Vi har just nu här i Norrbotten en ökad smittspridning där Boden är en av de städer som har störst samhällsspridning. Kommande vecka är det sportlov vilket tyvärr kan innebära att smittspridningen inte kommer minska. Då vi som brukshundklubb verkar under SKK (Svenska kennelklubben) så är vi dessutom skyldiga att följa SKK:s direktiv i frågan. Från 8 februari så gäller det att samtliga aktiviteter som samlar fler än 8 personer , där även funktionärer ska räknas in, skall ställas in. Tillställningar som samlar färre än 8 personer kan bedrivas men ska undvikas i så stor utsträckning som möjligt. Mer information om detta kan ni läsa på SKK:s hemsida. Tills att gränsen på 8 personer ändras av myndigheterna så kommer vi fortsatt vara restriktiva i våra arrangerade klubbaktiviteter. Mycket också på grund av den ökade samhällsspridningen. Detta innebär att vi inte kommer arrangera öppna träningar och kommer ett par veckor till även avvakta med kurser.

Studiefrämjandets hundhall

Med det sagt så vill många av våra medlemmar slå ett slag för den nya inomhushallen för hundträning i Boden. Hallen hyrs och drivs av Studiefrämjandet. Vi har våra agilityhinder på plats och ser mycket fram emot att få nyttja lokalen på cirka 700 kvm med massa hundaktiviteter framöver. De som har hunnit vara dit för hundträning, lokalen öppnade nämligen bara här under februari, är alla mycket nöjda. Ett roligt lyft för hundträning här uppe i Norrbotten så ta gärna tillfället i akt och visa er uppskattning till att kunna träna hund även vintertid! Mer om lokalen kan ni läsa på Facebook.

Framtiden

Ja, som tidigare nämnt så är det osäkert men det vi vet är att många av våra verksamhetsgrupper planerar och hoppas verkligen på att släppa massvis med roligare hundaktiviteter så fort läget kring pandemin blir bättre. Är du som läser det här intresserad av en specifik kurs? Då får du gärna skicka in din intresseanmälan via kontaktformuläret på sidan Kursutbud. Intresseanmälan går direkt till vår verksamhetsgrupp Hundägarutbildning som undersöker möjligheterna till kurser löpande utifrån efterfrågan.

Kommande händelser

28/3 – Distriktsfullmäktige Övre Norrland
6/4 – Styrelsemöte tillsammans med verksamhetsgrupperna
Här hoppas vi att vi får fylla på med massa kurser, öppna träningar och andra roliga aktiviteter framåt våren.