All klubbverksamhet ställs in/om fram till 31 maj

Under gårdagen, fredag 27 mars, gick SKK (Svenska kennelklubben) ut med att all klubbverksamhet ställs in fram till 31 maj. Då SBK (Svenska brukshundklubben) är en specialklubb verksam under SKK så tvingas vi att följa efter. Det enda undantag som finns i detta uttalande är tillfällen där färre än 10 personer vistas inom samma område och där tillfället hålls utomhus. Beslutet kan komma att förlängas om det så krävs. 
Länk till pressmeddelandet; SKKs åtgärder mot Covid-19

För Bodens Brukshundklubb & Hundungdom innebär det; 

  • Pågående valp och allmänlydnadskurs pausas med förhoppning om att kunna genomföra de sista träffarna i juni. Kurserna bedrivs med fler än 10 personer inkl. instruktörer. 
  • Pågående rallylydnadskurs, grundkurs nybörjare, pausas med förhoppning om att kunna genomföra de sista träffarna när vi har möjlighet att vara utomhus. Kursen bedrivs med färre än 10 personer inkl. instruktör. 
  • Öppen träning ställs in fram till 31 maj. 
  • All övrig klubbverksamhet som är planerad inom spannet 27 mars – 31 maj kommer ställas in/om alt. planeras om till ett senare tillfälle. Detta gäller bland annat medlemsmöte som brukar hållas i maj. 
  • Verksamhet som planeras till efter 31 maj återkommer vi till. 

Som ni kanske förstår så är detta något som inte bara drabbar våra efterlängtade träningstillfällen utan även något som kommer slå hårt mot vår ekonomi, likt övriga Sverige och världen just nu. 

Folkhälsomyndigheten vill också trycka på att dessa restriktioner innebär inte att folk ska sätta sig still hemma, vi behöver hålla igång. Vi vill därför uppmana er till att fortsätta träna hund. Ta långa promenader, prata ihop er med en träningskompis för att boka Pagla Hundarena för träning och stötta alla våra lokala företag så mycket ni bara kan utifrån egna förutsättningar. Bokar ni Pagla Hundarena och tränar ett mindre gäng så får ni gärna skriva upp er på LOK-lista. Då minst 5 LOK-tillfällen försvinner för oss i och med att öppen träning ställs in så skulle detta betyda otroligt mycket för oss som klubb! Speciellt viktigt om ni har någon ungdom (upp till 26 år) med i träningsgruppen. LOK-listor ligger på bordet direkt innanför dörren i Pagla Hundarena. 

Vi har precis startat en dialog med vår hyresvärd för Pagla Hundarena och vi återkommer med det ekonomiska läget just nu samt hur prognosen ser ut för en tid framöver. 

PS: Kom ihåg alla tidigare uppmaningar om att bland annat tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symptom. 
PS2: Ta hand om er! Respektera varandra, våga prata om eventuell oro och hur Covid-19 påverkar just dig – Tillsammans så tar vi oss igenom detta. Det viktigaste är att vi får hålla oss friska.  

MED VÄNLIG HÄLSNING 
Styrelsen Bodens Brukshundklubb & Hundungdom 
genom ordförande Victoria