Månadsbrev Mars 2020

Lite snabb information om vad som har hänt och vad som är på gång i Bodens Brukshundklubb & Hundungdom.

Det här har hänt;

• Årsmöte avklarat i slutet av februari. Sammansättningen är till stora delar densamma som tidigare. Fantastiska Linnéa avgick som kassör och istället har Elin L klivit in med enormt pepp och driv. Vi har även kunnat utöka styrelsen med en suppleant och som suppleanter har vi två nyval i form av Esther och Emmá. Ni finner hela styrelsens sammansättning på hemsidan – Brukshundklubben – Styrelsen.
  • Uppstart av valpkurs, allmänlydnadskurs och tre rallylydnadskurser med olika inriktningar. Totalt är det kring 40 ekipage som går kurs just nu, fantastiskt kul!
  • Tävlingssäsongen har dragit igång lite smått i framförallt lydnad och rallylydnad där vi redan har flera framskjutna placeringar men kanske framförallt roliga erfarenheter. Hejja oss!
  • Covid-19. Vi behöver väl inte säga mer än så?

Det här är på gång;

• Föreningsswish. Förhoppningsvis är det på rull innan vi går över i ny månad och jag tror kassören (f.d. som ny) kommer bli väldigt glada över detta! 🙂 Tills vidare är det swish till mitt nummer som gäller. Information om när vi går över kommer så fort kontot är öppnat och numret aktiverat!
  • Covid-19.
    Vi har länge klurat på om vi ska skicka ut någon typ av information och i vilken utsträckning vi behöver vidta åtgärder. Som vi ser på det idag så kommer verksamheten fortsätta som vanligt. Brukshundklubben följer självklart Folkhälsomyndighetens direktiv vilket innebär följande.
    – Vi stannar hemma om vi känner oss sjuk och har symptom som liknar förkylning/influensa.
    – Noggrann handhygien. Tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
    – Hosta och nys i armvecket/pappersnäsduk.
    – Använder handsprit.
    – Vi håller avstånd till varandra under träningar/sammankomster.
    Självklart kan detta beslut komma att ändra sig och det med kort betänketid. Baserat på att vi håller på med något som inte är i direkt kontakt med varandra gör att vi känner oss ganska trygga i vårt beslut, förutsatt att alla följer ovanstående direktiv. Världen befinner sig i en krissituation ingen av oss har tidigare upplevt och hellre är vi lite försiktigare än nödvändigt om vi kan minska smittspridningen, eller hur? Vi hoppas som sagt på att genomföra ordinarie verksamhet som planerat, d.v.s. kurser och öppna träningar.

Styrelsen genom ordförande Victoria